• ASV Arsenal

  ASV Arsenal is een bloeiende, bijzondere en gezellige club waar iedereen welkom is. Op sportief gebied timmert zij voortdurend aan de weg. In 1998 zijn de verenigingen ASV Arsenal en Nedlloyd’70 samengegaan in de vereniging ASV Arsenal, spelend in de kleuren blauw-wit-rood. ASV Arsenal is gelegen in Amsterdam-Zuid aan het IJsbaanpad, nabij het Olympisch Stadion en heeft de beschikking over 2 kunstgrasvelden. 

  Bij ASV Arsenal wordt er door de circa 50 jeugd- senioren- en veteranenteams getraind en op zaterdag en zondag een wedstrijd gevoetbald. Daarnaast hebben wij een bloeiende Arsenal Football Academy, kortweg AFA. Kinderen van 5 tot en met 10 jaar krijgen hier een gedegen voetbal opleiding en stromen vanuit de AFA door naar een team bij ASV Arsenal. Naast veldvoetbal wordt er op doordeweekse avonden door circa 15 ASV Arsenal zaalteams deelgenomen aan KNVB zaalvoetbalcompetities in en rond Amsterdam. 

  ASV Arsenal organiseert in de mei-, zomer- en herfstvakantie leuke, sportieve en leerzame voetbalkampen voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. De voetbalkampen staan onder leiding van oud-profvoetballers. De voetbalkampen zijn toegankelijk voor iedereen, dus ASV Arsenal leden, AFA leden en niet-leden. Ook broertjes/zusjes, vriendjes/vriendinnetjes of neefjes/nichtjes die geen lid zijn bij ASV Arsenal zijn van harte welkom. 

  Naast de toernooien die we zelf organiseren, trekken sommige teams over de stads- en zelfs landsgrenzen om deel te nemen aan toernooien of andere activiteiten. Bij alles wat we organiseren hebben we steeds een devies:

  "SPORT MOET SPEL BLIJVEN en SPELEN IS DELEN"

  We willen dan ook al onze gasten, die we in ons clubhuis ontvangen, vragen zich bij dit devies aan te sluiten. Het gaat om een fijne partij voetbal om elkaar beter te leren kennen. Daarbij is het van groot belang dat we de scheidsrechters de waardering geven die ze verdienen, want zij zijn het die de goede gang van zaken op het veld waarborgen. Laten we er met z’n allen een mooi seizoen van maken! 

  Het Bestuur
  ASV Arsenal

 • Clublied ASV Arsenal

  Refrein
  Voor ons gaat één ding bovenal
  Dat is de club, dat is de bal
  Dat is ASV Arsenal
  We vormen allen met elkaar
  Een fijne club, een vriendenschaar
  En dat is iets dat blijven zal
  Bij elke wedstrijd kan men steunen op ons hele legioen
  Want door gezamenlijk te strijden worden wij wel kampioen
  Ja onze daden die zijn groot en onze kleur is blauw-wit-rood
  Leve ASV Arsenal

  We staan bij elke wedstrijd met z’n allen langs de lijn
  Genietend van het spel maar ook genietend van de gein
  Gaan onze blauw-wit-rooien er dan met de bal vandoor
  Zingt van de kant het hele koor
  We hebben een A... we hebben een S.... we hebben een V.....
  Arsenal spreekt een woordje mee

  Door goed te blijven spelen draait ons hele cluppie lekker mee
  En gaat het eens wat minder zijn we nog altijd tevree
  Want door de goede harmonie en door ons samenspel
  Dan komen wij er zeker wel
  We hebben een A... we hebben een S... we hebben een V...
  Arsenal spreekt een woordje mee

  Het is ons door de jaren heen nog altijd goed gegaan
  We gaan wel eens omlaag maar staan ook dikwijls bovenaan
  En zijn we dan in spanning of het lukken wil of niet
  Dan klinkt spontaan ons eigen lied
  We hebben een A... we hebben een S... we hebben een V...
  Arsenal spreekt een woordje mee

 • Project Terreinwinst

  In 2010 is het project 'Terreinwinst' opgeleverd. Een project dat kunst en voetbal met elkaar verbindt met het motto: ‘Let op, er is kunst ingezaaid’. Langs het tweede kunstgrasveld en in de kantine is een mix van kunstwerken te bewonderen.  

  Samen met de partners Stichting Kunst en Openbare Ruimte, Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst en Stadsdeel Zuid zijn elf kunstenaars gekozen. De kunstobjecten zijn uiteenlopend van aard. Fotograaf Hans van der Meer maakte een serie van geblesseerde spelers. Fotograaf Verheyen spoorde afgedankte shirts van ASV Arsenal op in Gambia voor een fotoreeks. Op de kantinetafels zijn foto’s van Paulien Oltheten. En naast het tweede kunstgrasveld heeft kunstenaar Zoro Feigl 11 palen met daarop een stadionstoel gemaakt, die op en neer kunnen en daarmee een ‘wave’ vormen. Ook staat er een wildplasser, een gezette veteraan, die in de vorm van een standbeeld bij de waterkant staat te plassen en langs het veld staan echte 'roeptoeters'.

  Dit maakt het complex van ASV Arsenal zo mooi en uniek; het geeft de verbondenheid tussen kunst en voetbal op een prachtige manier weer. De video 'Arsenal boekt terreinwinst' geeft een mooie indruk van de tot standkoming van het project en de kunstwerken bij ASV Arsenal.

  Video Arsenal boekt terreinwinst