• Alle kinderen van 5 t/m 10 jaar starten bij ASV Arsenal op de Arsenal Football Academy, kortweg AFA. Afgelopen seizoenen zijn veel kinderen op een leuke en sportieve manier met voetbal bezig geweest. De AFA is het voorportaal om toe te treden tot de vereniging en deel te nemen aan KNVB competitievoetbal. Sinds het seizoen 2013-2014 nemen wij daarom alleen kinderen van 5 t/m 10 jaar aan via de AFA.

  Bij de AFA spelen jongens en meisjes samen. Ook bij doorstroom naar een team bij de club spelen jongens en meisjes gemixt in teams.

  Wij werken niet met proeflessen. Mocht je twijfelen of je zoon of dochter bij de AFA wil voetballen? Kom dan een keer bij een AFA-training kijken. De trainingstijden kun je vinden in het menu bij AFA-traingen. 

  Elk jaar stromen kinderen door naar de vereniging. We kunnen alleen kinderen plaatsen binnen de vereniging indien er plekken vrijkomen in teams die spelen in de KNVB competities. Als er geen plaats is blijven de kinderen ook een volgend seizoen bij de AFA. 

  1. Plaatsing binnen de vereniging is gebaseerd op datum van inschrijving. 
  2. Plaatsing in een selectieteam is met name gebaseerd op voetbalbeleving en voetbalvaardigheid.  

  Visie op leren voetballen
  Voetballen leer je door te voetballen. 

  Daarmee bedoelen we dat kinderen spelenderwijs het spel ervaren en leren. Door te voetballen (het spel spelen) ontwikkelen kinderen zelf voetbalhandelingen om het spel beter te kunnen spelen. Het accent zal met name liggen op het spelen van het spel (voetballen 4:4, 7:7). Daarnaast zullen we ons richten op het verbeteren van voetbalvaardigheid; voetbalhandelingen met bal, scoren, passen en dribbelen.

 • AFA-seizoen & trainingen

  De AFA-trainingen vinden twee keer in de week onder vakkundige leiding plaats op onze eigen accommodatie aan het IJsbaanpad.

  Het AFA-seizoen loopt jaarlijks door tot 1 mei. In de reguliere schoolvakanties zijn er geen AFA-trainingen.

  Trainingen AFA

 • ASV Arsenal tenue

  Als AFA-speler ben je verplicht het ASV Arsenal trainingspakket (wedstrijdshirt, korte broek en kousen) en een ASV Arsenal trainingspak aan te schaffen. Het wedstrijdtenue is vekrijgbaar bij de club en het trainingspak is verkrijgbaar via de webwinkel. Meer informatie vind je in onze shop.

 • Contributie AFA
  Contributie seizoen 2022-2023  
  AFA Inschrijfgeld (bij wachtlijst) * € 50,00
  AFA jaarcontributie € 295,00

  * wordt verrekend met de 1e jaarcontributie

  Daarnaast ben je verplicht een trainingspakket van ASV Arsenal aan te schaffen. Het trainingspakket bestaat uit een wedstrijdshirt, korte broek, kousen, trainingsbroek en trainingsjack.

 • Lid worden AFA

  Wil je graag voetballen bij de AFA?

  Vraag dan een inschrijfformulier aan. Dit kan door een email te sturen naar ledenadministratie@asvarsenal.nl. Je krijgt dan naast het inschrijfformulier alle informatie over de AFA toegestuurd. Als je het inschrijfformulier invult en terugstuurt, dan schrijven wij je zoon of dochter in. 

  Wij werken niet met proeflessen. Mocht je twijfelen of voetballen bij de AFA iets voor jouw zoon of dichter is? Kom dan eerst een keer kijken bij de AFA trainingen. Dan kun je daarna besluiten om je zoon of dochter wel of niet in te schrijven.