• Arsenal Football Academy (AFA)

  Alle kinderen van 5 t/m 10 jaar starten bij ASV Arsenal op de Arsenal Football Academy, kortweg AFA. Afgelopen seizoenen zijn veel kinderen op een leuke en sportieve manier met voetbal bezig geweest. De AFA is het voorportaal om toe te treden tot de vereniging en deel te nemen aan KNVB competitievoetbal. Sinds het seizoen 2013-2014 nemen wij daarom alleen kinderen van 5 t/m 10 jaar aan via de AFA.  

  Elk jaar stromen kinderen door naar de vereniging. We kunnen alleen kinderen plaatsen binnen de vereniging indien er plekken vrijkomen in teams die spelen in de KNVB competities. Als er geen plaats is blijven de kinderen ook een volgend seizoen bij de AFA. 

  1. Plaatsing binnen de vereniging is gebaseerd op datum van inschrijving. 
  2. Plaatsing in een selectieteam is met name gebaseerd op voetbalbeleving en voetbalvaardigheid.  

  Visie op leren voetballen
  Voetballen leer je door te voetballen. 

  Daarmee bedoelen we dat kinderen spelenderwijs het spel ervaren en leren. Door te voetballen (het spel spelen) ontwikkelen kinderen zelf voetbalhandelingen om het spel beter te kunnen spelen. Het accent zal met name liggen op het spelen van het spel (voetballen 4:4, 7:7). Daarnaast zullen we ons richten op het verbeteren van voetbalvaardigheid; voetbalhandelingen met bal, scoren, passen en dribbelen.

 • Meer informatie over lid worden bij de AFA

  Meer informatie over lid worden bij de Arsenal Footbal Academy is de vinden op de pagina lid worden AFA