• De KNVB is met ingang van het seizoen 2014/2015 gestart met de invoering van het spelregelbewijs. Alle spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1998, zijn verplicht het spelregelbewijs te halen vóór 1 juli van het kalenderjaar waarin zij de leeftijd van 17 jaar bereiken. Het doel van het spelregelbewijs is om sportiviteit & respect te bevorderen. Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Bovendien vergroot het juist toepassen van de regels de kans dat je als team winnend het veld verlaat. Het maakt voetballers namelijk van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in én begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter.

 • Voetbalmasterz.nl

  Via de website www.voetbalmasterz.nl kun je via e-learning het spelregelbewijs halen. De site besteedt aandacht aan de spelregels in 20 spelsituaties die in het voetbal het meest voorkomen. Ook als je (nog) niet je spelregelbewijs hoeft te halen is deze site zeker de moeite waard. De oefentoetsen mag iedereen maken zo vaak hij wil. 

  Spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het behalen van het spelregelbewijs. Je registreert je via de website van voetbalmasterz.nl met je KNVB account, dus met het e-mailadres waarmee je bij ASV Arsenal (en dus ook de KNVB) geregistreerd staat.

  Na registratie doorloop je vervolgens 5 levels. Elk level heeft tien vragen. Je moet ieder volgend level 1 vraag meer goed beantwoorden. Heb je alle 5 de levels doorlopen dan volgt de eindtoets. De eindtoets bestaat uit 20 vragen waarvan er 16 juist beantwoord moeten worden. 

  Spelers kunnen dus met hun KNVB account inloggen bij voetbalmasterz.nl om het spelregelbewijs te behalen. Heb je nog geen KNVB account? Registreer je dan eerst via de website van voetbalmasterz.nl of via de voetbal.nl app.

  Als spelers het spelregelbewijs niet halen, mogen zij geen wedstrijden spelen. Het spelregelbewijs dient voor aanvang van het betreffende seizoen - dus voor de eerste officiële wedstrijd - in je bezit te zijn. 

 • Voor wie is het spelregelbewijs verplicht?
  • Alle spelers die tijdens het seizoen 18 jaar worden. Deze spelers moeten voor aanvang van het seizoen, 1 september, in het bezit zijn van het spelregelbewijs.
  • Spelers die na hun 17jaar voor de eerste keer lid worden van de KNVB. Deze spelers moeten binnen 6 wedstrijden na het lid worden van de KNVB in het bezit zijn van het spelregelbewijs.  

  Je kunt inloggen met je KNVB-account op de website van voetbalmasterz.nl. Heb je nog geen KNVB-account? Dit kun je aanmaken via de voetbal.nl app of via de website van voetbalmasterz.nl met het e-mailadres waarmee je bij ASV Arsenal geregistreerd staat. Let dus op: vooral bij veel jeugdspelers is dit het e-mailadres van een van beide ouders/verzorgers. 

  Voor aanvang van het seizoen waarin je 18 wordt dien je dus in het bezit te zijn van het spelregelbewijs. Je hebt tot 1 september, voor de start van het voetbalseizoen, de tijd om het spelregelbewijs te halen. Zorg dus dat je op tijd begint met het halen van je spelregelbewijs. Na 1 september heb je nog een paar wedstrijden de tijd om het spelregelbewijs te halen. Je bent dan wel in overtreding en hiervan wordt per wedstrijd een aantekening in het systeem van de KNVB gemaakt. Haal je het spelregelbewijs niet op tijd, dan mag je vervolgens geen wedstrijden meer spelen totdat je in het bezit van het spelregelbewijs bent. Tevens ontvang je een (forse) boete die wij aan de speler doorbelasten.

 • Meer informatie, registratie & spelregels

  Verdere informatie over het spelregelbewijs is te vinden op www.voetbalmasterz.nl

  Heb je nog geen KNVB account? Maak er dan een aan. Dit kan door je met het emailadres waarmee je bij ASV Arsenal geregistreerd staat te registreren via de website van voetbalmasterz.nl of via de voetbal.nl app.

  Heb je vragen over het spelregelbewijs of wil je je emailadres waarmee je bij ASV Arsenal geregistreerd staat wijzigen? Mail dan naar ledenadministratie@asvarsenal.nl 

  Meer informatie over de spelregels is te vinden op de pagina spelregels op onze website.