• Voorlopige teamindeling jeugd seizoen 21-22

 • De voorlopige indeling van de jeugdteams voor het seizoen 2021-2022 is bekend. Deze indeling is voorlopig omdat er altijd nog kleine wijzigingen kunnen optreden. 

  Teamindeling seizoen 2021-2022 
  De Technische Commissie heeft met grote zorgvuldigheid de teams voor het seizoen 21-22 samengesteld. In de loop van de zomer worden de teamindelingen zichtbaar op de teampagina's op de website en in de voetbal.nl app. Tot die tijd is de teamindeling van de jeugdteams te vinden op de specifieke pagina op onze website teamindeling jeugd 2021-2022. Als je vragen over de teamindeling hebt, kun je contact opnemen met de Technische Commissie via technischecommissie@asvarsenal.nl

  Deze teamindeling gaat in het nieuwe seizoen 21-22 van start. De wedstrijden voor de Regiocup worden met de teams van het huidige seizoen 20-21 uitgespeeld. 

  Trainingsschema seizoen 2021-2022 
  Na de zomervakantie starten de trainingen in de week van maandag 25 augustus. De trainingsdagen en tijden worden in de loop van de zomer op de teampagina’s op de website en via de voetbal.nl app op de persoonlijke pagina (links onderaan in de app) gepubliceerd. Tot die tijd is het trainingsschema van alle jeugdteams te vinden op de specifieke pagina trainingsschema jeugd seizoen 21-22. Bekijk het trainingsschema goed, zodat je weet op welke dagen en tijden jouw team vanaf 25 augustus traint.

  Wedstrijdschema seizoen 2021-2022 
  De eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen worden op zaterdag 4 en zondag 5 september gespeeld. Kijk op de speeldagenkalender voor alle speeldata in het seizoen 21-22 (scroll naar beneden naar het kopje speeldagenkalender KNVB). Lees ook de informatie hieronder goed door over de wijzigingen die de KNVB komend seizoen doorvoert bij indeling van de verschiollende jeugdcompetities. 

  Pupillenteams (JO8 t/m JO12) 
  JO8 t/m JO10 teams spelen wedstrijden op een kwart veld, 6 tegen 6. JO11 en JO12 teams spelen wedstrijden op een half veld, 8 tegen 8.

  De pupillenteams spelen wedstrijden volgens het 4-fasen systeem. De competitie wordt opgedeeld in 4 fasen (fase = een reeks met een aantal wedstrijden). Na iedere fase vindt er een herindeling van de poules plaats, zodat een team sneller tegen teams speelt op een gelijkwaardiger niveau en grote uitslagen voorkomen worden. Bij de pupillenteams worden geen uitslagen en standen gepubliceerd. 

  Juniorenteams JO13 t/m JO15 
  JO13 t/m JO15 teams spelen wedstrijden volgens het 3-fasen systeem. De eerste fase bestaat uit 7 wedstrijden. Deze staat tegelijkertijd in het teken van de bekercompetitie. Na deze fase vindt herindeling plaats op basis van de resultaten van de bekercompetitie.  

  De 2e fase bestaat ook uit 7 wedstrijden. Hierna vindt wederom een herindeling plaats. De laatste competitiefase wordt gespeeld in het voorjaar van 2022 en bevat 11 wedstrijden. Hierin treft een team iedere tegenstander eenmaal (ofwel een thuiswedstrijd, ofwel een uitwedstrijd).

  Juniorenteams JO17 t/m JO19
  Het competitie-aanbod bij de JO17 t/m JO19 bestaat uit 2 fasen. De eerste fase bestaat uit 7 wedstrijden. Deze staat in het teken van de bekercompetitie. Na deze fase wordt een herindeling toegepast op basis van de behaalde resultaten in de bekercompetitie en volgt fase 2. In de 2e fase speelt ieder team 18 wedstrijden waarbij een team elke tegenstander tweemaal treft (thuis- en uitwedstrijd).

  De indeling van de competitie waarin een team speelt wordt door de KNVB gedaan op basis van de ‘teamindex’.  Met de teamindex wordt de speelsterkte van een team vastgesteld en op basis daarvan worden de competities ingedeeld. 

  Wij wensen iedereen een heel fijne zomervakantie toe.