• Voorlopige teamindeling jeugd seizoen 2020-2021

 • De voorlopige teamindeling van de jeugdteams voor het seizoen 2020-2021 is bekend. Omdat dit een voorlopige indeling is, kunnen er nog wijzigingen in de teamsamenstellingen optreden.

  Teamindeling seizoen 2020-2021 
  In de zomer worden de teamindelingen zichtbaar op de teampagina's op de website en in de voetbal.nl app. Tot die tijd is de teamindeling van de jeugdteams te vinden op de specifieke pagina teamindeling jeugd seizoen 2020-2021.

  Pupillenteams (JO8 t/m JO12)
  Komend seizoen wordt het 4-fasen voetbal definitief ingevoerd voor alle pupillenteams. Dit betekent dat er gespeeld wordt in 4 korte reeksen, waarbij na iedere reeks herindeling van de poules kan plaatsvinden. Zie voor meer informatie het nieuwsbericht definitieve invoering 4-fasen pupillenvoetbal op onze website.

  De teamindeling blijft volgend seizoen nagenoeg gelijk. Vrijgekomen plekken in teams zijn aangevuld met spelers van de AFA. Daarnaast starten er zoals ieder jaar een aantal nieuwe teams met AFA-spelers. De teamnummers kunnen gewijzigd zijn, bijvoorbeeld JO11-1 seizoen 2019-2020 is in het seizoen 2020-2021 team JO12-2. Dit komt omdat teaminschrijvingen bij de KNVB moeten plaatsvinden op basis van het principe: het team dat in de hoogte klasse uitkomt is altijd het eerste team. De inschrijving van een team in een klasse is gebaseerd op waar het team in het seizoen 2019-2020 is geëindigd.

  Juniorenteams (JO13 t/m JO18)
  Het aantal spelers per team is per leeftijdscategorie gebaseerd op de spelersopkomst. Daarnaast zijn er teams die gedurende de zomer nog aangevuld kunnen worden met nieuwe spelers. Wij hopen en verwachten hiermee dat alle teams volgend seizoen wekelijks voldoende spelers hebben om de wedstrijden te kunnen spelen.  

  Vanaf het seizoen 2020-2021 werkt de KNVB bij de JO15 en JO17 teams met de ‘Teamindex’. Met de Teamindex wordt de speelsterkte van een team vastgesteld. Deze ‘teamsterkte’ vormt een nieuwe factor bij het indelen van de competities. Het vaststellen van de teamsterkte gebeurt op basis van historische wedstrijdgegevens. Deze bepalen wat de relatieve sterkte van iedere individuele speler is en daarmee de gemiddelde teamsterkte. Deze teamsterkte wordt vervolgens toegevoegd aan het huidige indelingsproces, uiteraard samen met de bestaande indelingsfactoren zoals bijvoorbeeld de reisafstand. Teams worden, mede op basis van hun ‘teamsterkte’ ingedeeld, waardoor er naar verwachting meer gelijkwaardige wedstrijden en competities ontstaan.

  Trainingsschema seizoen 2020-2021
  Na de zomervakantie starten de trainingen in de nieuwe teamsamenstellingen in de week van maandag 17 augustus. De trainingsdagen en tijden worden in de zomer op de teampagina’s op de website en via de voetbal.nl app op de persoonlijke pagina (links onderaan in de app) gecommuniceerd. Tot die tijd is het trainingsschema van alle jeugdteams te vinden op de specifieke pagina trainingsschema jeugd seizoen 2020-2021. Bekijk het trainingsschema goed, want het schema is op een paar punten gewijzigd.

  Wedstrijdschema seizoen 2020-2021
  De pupillenteams spelen de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen op zaterdag 5 september. De competitiewedstrijden voor de juniorenteams starten in het weekend van 19/20 september. Kijk op de speeldagenkalender voor alle speeldata in het seizoen 20-21 (scroll naar beneden naar het kopje speeldagenkalender KNVB). Hierbij dient opgemerkt te worden dat de competitiestart wel afhankelijk is van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De speeldagenkalender kan daarom nog gewijzigd worden.

  Vragen over teamindelingen
  Indien er vragen zijn over de teamindelingen, dan kun je contact opnemen met de technische commissie door een email te sturen naar: technischecommissie@asvarsenal.nl.

  Wij wensen iedereen een heel fijne vakantie toe!