• Teamindeling (voorlopig) jeugdteams seizoen 22-23

 • De voorlopige indeling van de jeugdteams voor het seizoen 2022-2023 is bekend. Deze indeling is voorlopig omdat er altijd nog wijzigingen kunnen optreden. 

  Voorlopige teamindeling seizoen 2022-2023 
  De Technische Commissie heeft met grote zorgvuldigheid de teams voor het seizoen 22-23 samengesteld. In de loop van de zomer worden de teamindelingen zichtbaar op de teampagina's op de website en in de voetbal.nl app. Tot die tijd is de teamindeling van de jeugdteams te vinden op de specifieke pagina op onze website voorlopige teamindeling jeugd 2022-2023. Als je vragen over de teamindeling hebt, kun je contact opnemen met de Technische Commissie via technischecommissie@asvarsenal.nl

  Teammanagers gezocht
  Wij zoeken voor veel teams nog teammanagers. Staat er bij het team waarin jouw kind geplaatst is teammanager gezocht? Geef je dan snel op via ledenadministratie@asvarsenal.nl. Zonder minimaal 2 teammanagers kunnen de teams niet deelnemen aan de KNVB-competitie. 

  Trainingsschema seizoen 2022-2023 
  De nieuwe teams trainen van dinsdag 7 juni tot en met donderdag 23 juni in de nieuwe samenstellingen volgens het trainingsschema jeugd seizoen 22-23. Na 23 juni is het zomerstop. Na de zomerstop starten de trainingen weer in de week van 29 augustus.

  De trainingsdagen en tijden zijn tot de zomerstop alleen zichtbaar op de pagina trainingsschema jeugd seizoen 22-23 op onze website. In de loop van de zomer wordt het trainingsschema ook zichtbaar op de teampagina’s op de website en in de voetbal.nl app (links onderaan in de app als je op persoonlijk klikt).

  Wedstrijdschema seizoen 2022-2023 
  De eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen worden op zaterdag 3 en zondag 4 september gespeeld. Kijk op de speeldagenkalender voor alle speeldata van het seizoen 22-23 (scrol op de webpagina naar beneden naar het kopje speeldagenkalender KNVB). Lees ook de informatie hieronder goed door over de wijzigingen die de KNVB komend seizoen doorvoert bij indeling van de verschillende jeugdcompetities. 

  Pupillenteams JO8 t/m JO12
  JO8 t/m JO10 teams spelen wedstrijden op een kwart veld, 6 tegen 6. JO11 en JO12 teams spelen wedstrijden op een half veld, 8 tegen 8. De pupillenteams spelen wedstrijden volgens het 4-fasen systeem. De competitie wordt opgedeeld in 4 fasen (fase = een reeks met een aantal wedstrijden). Na iedere fase vindt er een herindeling van de poules plaats, zodat een team sneller tegen teams speelt op een gelijkwaardiger niveau en grote uitslagen voorkomen worden. Bij JO8 t/m JO10-teams worden geen uitslagen en standen gepubliceerd. 

  Juniorenteams JO13 t/m JO18 
  JO13 t/m JO18 teams spelen wedstrijden op een heel veld volgens het 3-fasen systeem (fase = een reeks met een aantal wedstrijden). De eerste fase bestaat uit 5 bekerwedstrijden. Na deze fase vindt herindeling plaats op basis van de resultaten van de bekercompetitie. De 2e fase loopt door tot de winterstop (7 wedstrijden). De derde fase start na de winterstop en loopt tot het einde van het seizoen.

  De indeling van de competitie waarin een team speelt wordt door de KNVB gedaan op basis van de ‘teamindex’. Met de teamindex wordt de speelsterkte van een team vastgesteld en op basis daarvan worden de competities/poules ingedeeld. 

  Wijziging spelregels JO13 teams
  JO13 speelt in KNVB-district West I (waar ASV Arsenal onder valt) een pilot met de Future Rules (o.a. intrap en self-pass). Meer informatie vanuit de KNVB volgt aan het begin van het seizoen.