• KNVB schakelt over op plan B amateurvoetbal

  • Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op dinsdag 3 november over nieuwe coronamaatregelen heeft de KNVB op woensdag 4 november 'plan B' voor het amateurvoetbal aangekondigd. 

    Op de persconferentie werd duidelijk dat de huidige maatregelen nog zeker tot medio december van kracht blijven en dat daardoor de competitiewedstrijden en trainingen van de seniorenteams niet hervat kunnen worden voor de winterstop. 

    In het amateurvoetbal staat het seizoen 2020/’21 in het teken van de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Behalve naar de onmogelijkheden, kijkt de KNVB ook naar wat wél kan en waarom dit zo belangrijk is. Deze stappen heeft de bond beschreven in ‘Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona’.

    "Natuurlijk willen we zo snel mogelijk weer veilig wedstrijden voetballen, dat is waarom je lid wordt van een voetbalvereniging. Maar de huidige situatie vraagt om verschillende scenario’s voor de competities en gevarieerde voetbalvormen voor als wedstrijden niet zijn toegestaan. Want we moeten in beweging blijven, zowel voor onze gezondheid als om de verenigingen in leven te houden.", aldus de KNVB.

    In het plan B staat omschreven welke stappen de KNVB voor ogen heeft om zo snel als mogelijk de competities weer op te kunnen starten. Hierbij gaat de KNVB uit van een herstart van de competities na de winterstop, dus medio januari, waarbij het plan voldoende mogelijkheden biedt om de competities, met een aangepaste speeldagenkalender, toch nog volledig uit te kunnen spelen. ASV Arsenal hoopt dat het coronavirus zich zo ontwikkkelt, dat een herstart van de competitie na de winterstop ook daadwerkelijk tot de mogelijkheden behoort.