• Corona-update: Versoepeling corona-maatregelen senioren

 • Update vrijdag 8 mei 2020

  Versoepeling coronamaatregelen senioren
  In navolging van eerdere versoepeling van de coronamaatregelen voor de jeugd heeft het kabinet afgelopen woensdag 6 mei aangegeven dat de mogelijkheden voor sporters van 18+ per 11 mei ook versoepeld kunnen worden. Dit kwam voor de sportbonden en gemeente als een verrassing. NOC*NSF en de KNVB zijn nu bezig om voor deze groep ook protocollen te maken. Vervolgens zal de gemeente Amsterdam de regionale noodverordening opnieuw vaststellen. Hoe de protocollen en noodverordening eruit komen te zien is op dit moment nog niet bekend. Zodra hier meer over bekend is zullen wij kijken of en op welke manier wij het voetballen voor senioren bij ASV Arsenal vorm kunnen geven.  

  Wij willen nogmaals benadrukken dat Sportpark De Schinkel nog steeds in verband met de coronamaatregelen gesloten is. Ook al kan het sportpark niet afgesloten worden, er kan en mag dus niet gevoetbald worden. Hier wordt door de gemeente op gehandhaafd.

  Het bestuur
  ASV Arsenal

   

  Update woensdag 6 mei 2020

  Hervatting jeugdtrainingen JO8 t/m JO12 teams
  Wij zijn blij te kunnen berichten dat wij vanaf volgende week (de week van 11 mei) weer beperkt met de jeugdtrainingen kunnen starten. Dit zal vooralsnog alleen gelden voor de JO8 t/m JO12 teams, die dan 1 keer per week gaan trainen. Belangrijk daarbij is dat we ons houden aan de richtlijnen en protocollen van het RIVM, de KNVB en de gemeente Amsterdam. Zo mogen en bijvoorbeeld maar en beperkt aantal spelers op een veld actief zijn. De trainingsdagen- en tijden kunnen hierdoor afwijken van de trainingsdagen en tijden zoals we die gewend waren.. 

  Het bestuur en de technische commissie gaan het trainingsplan nu verder uitwerken en later deze week (uiterlijk zondag 10 mei) zullen wij verdere informatie over trainingsdagen- en tijden per leeftijdsgroep, de richtlijnen/protocollen die wij daarbij hanteren communiceren.

  Na het opstarten van de trainingen voor JO8 t/m JO12 kijken wij of en op welke manier de jeugdtrainingen voor de JO13 t/m JO19 teams weer hervat kunnen worden.

  Tot slot willen wij benadrukken dat Sportpark De Schinkel nog steeds in verband met de coronamaatregelen gesloten is. Ook al kan het sportpark niet afgesloten worden, er kan en mag dus niet gevoetbald worden. De gemeente Amsterdam handhaaft hier regelmatig op.

  Het bestuur
  ASV Arsenal

   

  Update woensdag 22 april 2020

  Versoepeling corona-maatregelen
  Het kabinet heeft op dinsdag 21 april meer duidelijkheid verschaft over de nieuwe maatregelen die gelden na 28 april. Op advies van het RIVM geeft het kabinet aan dat georganiseerde buitensport voor jeugd na 28 april weer mogelijk is. Hiervoor gelden wel 2 belangrijke restricties: 

  1. Kinderen tot en met 12 jaar mogen weer buiten sporten (alleen trainen, geen wedstrijden)
  2. Kinderen van 13 tot en met 18 jaar mogen alleen onder begeleiding op 1,5 meter afstand van elkaar buiten sporten (alleen trainen, geen wedstrijden)

  Wij kunnen ons goed voorstellen dat de jeugd staat te springen om weer te gaan voetballen. Het bestuur bekijkt in overleg met de technische commissie of en zo ja hoe wij op een weloverwogen en veilige manier weer jeugdtrainingen kunnen organiseren. Daarbij moet veel geregeld worden.

  Om tot een verantwoorde openstelling van jeugdtrainingen over te kunnen gaan, gelden aanvullende voorwaarden. Wij laten ons hierover adviseren door de KNVB en zijn daarnaast afhankelijk van de richtlijnen die de gemeente Amsterdam opstelt. De veiligheid van en de zorg voor onze leden én medewerkers/vrijwilligers staat hierbij voorop.

  Zodra wij hier meer duidelijkheid over hebben en op basis daarvan onze aanpak en protocollen hebben bepaald, zullen wij jullie hier verder over informeren (einde week van 5 mei). Hou daarom de website en de voetbal.nl app in de gaten. Mochten de jeugdtrainingen doorgang kunnen krijgen, dan zullen deze in de week van 11 mei (na de meivakantie) starten.

  Het bestuur
  ASV Arsenal

   

  Update dinsdag 31 maart 2020

  De competities in het amateruvoetbal worden dit seizoen niet meer hervat
  Dinsdag 31 maart heeft het kabinet de geldende corona-maatregelen tot en met dinsdag 28 april verlengd. De KNVB heeft daarna besloten dat alle competities in het amateurvoetbal dit seizoen komen te vervallen. Lees hier alle informatie van de KNVB over deze besluitvorming.

  Samengevat: 
  - Het niet uitspelen van de competities geldt voor alle senioren- en jeugdcompetities, zowel voor het veldvoetbal als het zaalvoetbal en voor alle niveaus In het amateurvoetbal.
  - Er komen dit seizoen geen eindstanden. Er zijn dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten.
  - De bekerkampioenschappen worden niet meer uitgespeeld.
  - Volgend seizoen start iedereen in de A-categorie in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Voor de B-categorie geldt vrije inschrijving per klasse.

  Dit betekent ook dat er dit seizoen geen trainingen meer zijn. Zowel voor de AFA, jeugd als senioren.

  En wellicht ten overvloede, ook ons sportpark is (in ieder geval tot en met 28 april) gesloten. 

  Het bestuur zal de komende weken overleggen hoe we de voorbereidingen op volgend seizoen vorm gaan geven. Zodra wij meer weten, zullen wij jullie hierover informeren. 

  Wij wensen iedereen veel sterkte toe in de komende periode, blijf gezond en we zien elkaar weer in betere tijden!

  Het bestuur
  ASV Arsenal 

   

  Update zondag 15 maart 2020

  Alle trainingen en wedstrijden afgelast tot en met 6 april
  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Sportclubs dienen tot en met maandag 6 april hun deuren te sluiten. Deze nieuwe maatregelen betekenen dat het amateurvoetbal (veld en zaalvoetbal) in ieder geval tot en met 6 april niet door zal gaan, en tevens dat alle amateurverenigingen geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten kunnen organiseren. Alle wedstrijden en trainingen bij ASV Arsenal zijn dus in ieder geval afgelast tot en met maandag 6 april. 

  Wij weten dat voor velen van jullie voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven is. Ook wij vinden het jammer dat er voorlopig niet gevoetbald kan worden. Maar voor nu is echt maar een ding belangrijk: blijf gezond!

  Indien er aanpassingen of verdere maatregelen genomen worden, dan zullen wij daar uiteraard over communiceren. 

  Het bestuur
  ASV Arsenal 

   

  Update donderdag 12 maart 2020

  Alle trainingen en wedstrijden per direct afgelast tot 1 april
  Om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan heeft de KNVB alle competitiewedstrijden in het amateurvoetbal tot 1 april afgelast. Het bestuur van ASV Arsenal volgt de richtlijnen en adviezen van de KNVB, de overheid en het RIVM. Daarom worden alle trainingen voor senioren, jeugd en AFA-spelers tot 1 april afgelast. Met deze maatregel komen ook eventuele oefenwedstrijden en andere bijeenkomsten te vervallen. 

  Op dit moment is nog niet bekend wanneer de afgelaste wedstrijden ingehaald worden. De KNVB zal daar de komende dagen naar gaan kijken, maar is daarbij ook afhankelijk van eventuele verdere maatregelen van het kabinet en de ontwikkeling van het Coronavirus.

  Zie voor meer informatie de websites van de KNVB en het RIVM. Ook heeft de KNVB een pagina met veel gestelde vragen over de afgelastingen. 

  Mocht de situatie wijzigen, dan zullen wij dat uiteraard communiceren. 

  Het bestuur
  ASV Arsenal