• Bijzondere kampioensdag JO11-2

 • Zaterdag 25 mei speelde Arsenal JO11-2 haar kampioenswedstrijd tegen Legmeervogels JO11-2. Arsenal JO11-2 moest die wedstrijd winnen om kampioen te worden. Er stond dus nogal wat op het spel. Wat de jongens echter niet wisten, was dat zij deze dag als een echte prof zouden worden behandeld. De dag werd aangeboden door Mijndomein, shirtsponsor van ASV Arsenal. De ouders waren op de hoogte wat het programma van die dag was, maar voor de kids was het een complete verrassing.

  Ze verzamelden ’s ochtends vroeg bij Arsenal en doken al snel de kleedkamer in. Daar werden ze verrast door een bezoek van voorzitter Wim Teuling met in zijn kielzog een echte cameraploeg die deze bijzondere dag op beeld zou vastleggen. Wim Teuling sprak de jongens enthousiast toe en zag dat de gezichten van de jongens bleker worden naarmate ze doorkregen wat er die dag zou gebeuren. Daarom werd hen de nodige moed ingesproken. Het devies: lekker voetballen en genieten van deze dag en alle aandacht.  

  JO11-2 begon de wedstrijd zeer sterk en al snel werd de 1-0 gescoord. Dit zou een ‘makkie’ worden, dachten ze. Waarschijnlijk door de zenuwen werd het even later al snel 1-1. De spanning zat er goed in. De jongens herpakten zich, coachten elkaar goed en door subliem samenspel werd steeds de vrije man opgezocht. Fraaie kansen werden gecreëerd maar de bal wilde er maar niet in. Onder aanmoediging van een grote schare supporters werd het spannender en spannender. Sommige supporters durfden bijna niet meer te kijken. Zou de 2-1 nog wel vallen? Vlak voor het eindsignaal werd er op magnifieke wijze gescoord en was de verlossende 2-1 een feit. 

  Het feestgedruis barstte los. En het werd nog leuker toen JO11-1, dat op het veld naast JO11-2 speelde, ook kampioen werd. Dubbel feest! De jongens gingen uitgebreid op de foto en werden één voor één door de toegestroomde media voor een draaiende camera geïnterviewd.

  Na deze ‘plichtplegingen’ was het tijd om het feestje in de kantine voort te zetten. Daar werden ze in aanwezigheid van vele fans, familie, supporters en ASV Arsenallers gehuldigd en werd de Mijndomein kampioensschaal overhandigd. Met goede muziek van een te gekke DJ kon er nog lekker lang doorgefeest worden.

  Mijndomein, onwijs bedankt voor deze bijzondere en 'nooit meer te vergeten' dag voor JO11-2!

  Onderstaand een foto- en videoverslag van deze topdag. 

  De kampioensfoto heeft bovendien een plaats gekregen in de eregalerij van MijndomeinKampioenen: https://mijndomeinkampioenen.nl/